• en büyük korkularımdan biri. mesela sırf bu yüzden trois couleurs filmlerini izleyemedim. ezkaza şöyle bir diyalog yaşasam:

    - abi bu filmler çok güzelmiş, öyle duydum. sen izledin mi?
    + izledim.
    - yönetmeni çok meşhurmuş, adı neydi yahu? sen bilirsin...
    + bilmez miyim... kıriş... kıriz... kıriştof kieş... kıriştofkieşloooo... olm yazıyor şurada, bak. kendin oku işte, of be... ağrı girdi başıma.
    - aaa, müziklerini de şey yapmış...
    + evet, zıbıng... zıbıngniyiw... zıbıngniyivpıreieşşedüeeeeeee...
    - abi? abi iyi misin? yetişin lan, adam ölüyo...
    + kırişpireisszcwzieszcisiesaelnaelnzzzzzzzzz... (burda üç ayrı çeşit z, ortası çizgili l, tepesi çentikli n, altı kuyruklu a ve e var aslen)

    allahınızı, kitabınızı, papa 2. jean paul'ü, adam malysz'i seviyorsanız yapmayın. şu isimleri parantez içinde telaffuzlarıyla mı yazarsınız, ne yaparsınız bilemiyorum. leh leksikolojisi öğrenmek durumunda mıyız hepimiz yahu?

    (bkz: krzysztof kieslowski)
    (bkz: zbigniew preisner)
  • eğer çalıştığınız işyerinde müşteri olarak polonyalı var ise adamlara mail atarken falan "hangi harf hangisinden sonraydı yahu" ikilemleri bile var iken, bir de isim söylerken sorun iyice ağırlaşır. "mistır zobolovski" gibi aradan bazı harfleri telaffuz etmeden kısaca aktarmak zorunda kalırsınız.

    polonyalıları zorluk açısından çekler takip eder.
  • çinli ismi telaffuz ederken deja vu geçirmek gibidir sanırsam. li, çan, san, yon...
  • şişevski diye koç vardı böyle, adı neydi diye aratayım dedim az evvel... bilincim kapanmış, masanın altından topladılar iş arkadaşlarım, allah ayrı ayrı razı olsun hepsinden... aramaya da inanıyorum ölümüne, fakat bulamıyorum kardeşim... şiş* yazdım, kiş* yazdım, kys* yazdım, kiz* yazdım, kyz* yazdım (ki bu kesin tuttu diyerek aramıştım), sonrasını hatırlamıyorum... kafam çöp tenekeme çarpmış... bildiğin başıma geldi bu yahu...

    abd'liler de muzdarip bu durumdan demek ki, adama coach k demişler... ulan adamın soyadı şişevski diye okunuyor, "koç key" ne lan? mayki'nin key'i mi bu key allasen?

    (bkz: mike krzyzewski)
  • yıl 2003, yer türkiye:

    - len fecri ne yapıyorsun? veleybola mı merak saldın şimdi de... elinde de kağıt kalem, istatistik mi tutuyon he?
    + abi sorma, polonya takımının maçı var... şu bir numarayı giyen kız var ya, hani taş gibi olan...
    - hangisi lan?
    + aha şu bak file önündeki... kızıl saçl...
    - ohaaaaaaaaaaaaææ朜œ. ohaaaaa, lan bu neggader güzel bir kız oğlum... aman yaræbbi... aman ya sæydi... ilik gibi resmen... abeovvvv venlo... adı neymiş, hemen oku da gugıllayak, fotolarına bakak...
    + ben de onun için uğraşıyorum, ama üç set geçti bir türlü adını yazamadım yahu... adının baş harfi s, ondan eminim... ama gerisi okunmuyor, karınca duası gibi yazmışlar zaten formaya...
    - len dingil, sanki kızın adı görünükken oraya bakıyon mu ki, köftoor seni... aha dur okuyorum şimdi... sk... sko... ilk 3 harf sko...
    + sonraki de v... skovoraska gibi bişiy diyor spiker, ona göre harfleri dizmeye çalışalım... abi ne yapıyorsun? içine girdin televizyonun, gözleri bırakacan yapma abi... ablanın aşkına...
    - başı skov, sonu da ska... aradakileri seçmek mümkün değil olüm... ulen dümbük, gül gibi kızı izlemek dururken katlandığımız işkenceye bak lan...tööbe tööbe... aha œvreka!
    + ne diyorsun abi? o nasıl harf? nece şaşırıyon sen öyle?
    - yaz oğlum gugıla "polonya voleybol takımındaki taş hatun" diye, arat...
    + abi olur mu öyle saçma şey yaa...
    - arat can, hadi...
    + of be abi... aratıyorum ama sırf sen bozul diye... polonya voleybol takımındaki... abi taş hatun nedir ya, vallahi hiçbir şey çıkmaya... o da ne!!!
    - ne oldu, buldun de mi?
    + olamaz abi, ekşi sözlük diye bir sitede tam da böyle bir şey yazıyor lan...
    - demedim mi olüm... ee neymiş yengenin adı eheh?
    + o konu daha netleşmemeiş abi, onlar da çözmeye çalışıyor... birisi adının baş harfi s demiş, bizden geri kalmışlar eheheh. (bkz: #3389631)
    - olm biri "adı katar... katar zina... ama y ile... soyadını da okumaya çalışıyorum... skow... olmak üzere... rons... son bir gayret... skowronska dedirten durum şarkıcısı ceronimoelehublemabdelebelane" yazmış, ne demek istemiş ki bu lan?
    + boşver, sen hemen not al olm... hadi bak herif iyi değil gibi zaten... ölür kalır şimdi adam...

    (bkz: katarzyna skowronska)
  • (bkz: jarek)
  • (bkz: bill szymczyk)
  • (bkz: tadeusz rybczynski) bi de ben sunum yaptım bu adamın teoremiyle ilgili.

    (bkz: rybczynski teoremi)
  • (bkz: jerzy szmajdzinski)
    (bkz: slawomir skrzypek)
    (bkz: aleksander szczyglo) gibi isimlerin geçtiği internet haberini okurken yaşanan olay. insanı sessiz harften soğutur.
hesabın var mı? giriş yap