• evet hayret verici çünkü;

    evrenin her yerini istila etmiş sanatlı, hikmetli, süslü varlıkları görüp arkasındaki rahmeti kabul etmemek hayret veriyor sözlük, anlayamıyorum.

    "evet dünyada en ziyade hayret edilecek birşey varsa, o da bu inkârdır. çünki kâinatın mevcudatındaki hadsiz intizamat ve hikmetleriyle, vücud ve vahdetine şahidler bulunduğu halde; onu görmemek, bilmemek, ne derece körlük ve cehalet olduğunu, en kör cahil de anlar."

    asa-yı musa, risale-i nur.
  • yaratıcıyı inkar etmek hayret verici değildir; hayret verici olan yaratıcıyı kabul edip, yaptıklarıyla insanları yaratıcıyı inkar etmeye sevk etmektir.
  • çamurdan geldiğine ve kadının, erkeğin sağ kaburga kemiğinden yaratıldığına inanmak kadar hayret verici değildir. sonra da bunların ensest hikayesi ve 8 milyar insanın buradan türediği falan filan…

    bir de nuh tufanı olayı var bak, dünyadaki tüm canlıların bir erkeğinden bir dişisinden alıp tahta bir gemiye dolduracak, sonra da tüm hayvanlar alemi bu canlıların yine ensest üremesinden üreyecek. gördüğüm en sıkı müslümanlar bile ya bu tufan olayına inan(a)mıyor ya da “o bölgesel bir şeydi yiaa, aslında bir metafor var tüm hayvanlar derken onu kastetmiyor” vs diyerek kıvırmaya çalışıyordu.

    (bkz: aynen kanka)
  • yaratıcı olsaydı,yani en ufak yaratılmaya dair kesinlik gösteren bir şeyler olsaydı bu inkar gerçekten hayret verici olurdu.dinlerin bize anlattığı masal tanrısına inanmak ise fazlasıyla hayret verici.
  • zobayla konuşan sait şeysi.
  • yahu siz neden vaz geçemiyorsunuz milletin inançlarıyla uğraşmaktan. varsa kendi inancınızla ilgilensenize.
    eğer gerçekten inanan biriyseniz kendi derdinizin size yetmesi lazım, en azından okuduğun o kitaplar böyle söylüyor, o kitapların hepsi sadece senin için. illada birilerini de inandırayım diyosan önce kendin bi düzgün inan, kendine faydası olmayanın kime ne faydası olacak.
  • bir müminden beklenmeyecek naiflikte bu durumu hayret verici olarak yorumlaması hayret verici.
  • yani önceden bana da öyle gelirdi artık inanmıyorum. bununla birlikte insanların yaratıcıya inanmaları gerektiğini, inananların da inanmayanlar için hayret verici yorumunda bulunması gerektiğine inanıyorum. çocukluğundan itibaren dini motif, dogma ve yasaklarla büyümüş insanların değer algılarının yok olması ve bunu saf bir bilinçle yeniden inşa edememesi, insanı amansız bir uçuruma sürükleyebilir. o yüzden siz inanın yani.
  • hiçbir şey biri olmadan gerçekleşmediğine göre evrenin ve canlıların yaratıcısız olduğunu iddia etmek sadece cahillik değil aptallıktır aynı zamanda. yaratıcıyı kabul etmek salt bir inanç meselesi değildir, akıl meselesidir de.
  • dünyada araplar kadar güzel masal uyduran, farslar kadar bu masalı güzel anlatan, türkler kadar da bu masala inanan başka bir koyun millet yoktur.
hesabın var mı? giriş yap