• önceden ıspanak falan dökerlerdi denize değeri artsın diye. nerdeeen nereye..

    edit: başlık başa kalmış. başlığı açan kişi entrysini silip kaçmış.
  • bayi parasını vermiş almış. ister satar ister tarlada nadasa bırakır.
  • başlığı açmak için girdiğimde zaten açıldığını gördüğüm olay.

    honda'nın stoklarda yok diyerek düşük ötv'den vatandaşın yaralanmasını önlediği, ama videolarda yüzlercesi görülen arabadır. honda'nın alçaklığının belgesidir, yetkili devlet kurumlarının acilen el atması gereken, ilgili bayiye yüzbinlerce liralık "stokçuluk" cezası kesmesi gereken olaydır.

    böyle alçaklık olamaz!!

    edit: "hava gezgini" bilgilendirmesi sonrasında aşağıda yazılan yasa maddesi ile de suç işledikleri zaten kesin durumda.

    kanuna eklenen ek-1/2. maddesinde3, üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler, piyasada darlık yaratıcı, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu faaliyetler ile tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde bulunamayacağı hususu düzenlenmiştir. buna aykırı hareket edenler için 50.000 türk lirasından 500.000 türk lirasına kadar idari para cezası öngörülmüştür(kanun-18/ı maddesi).
  • (bkz: haksız fiyat artışı ve stokçuluk ihbar bildirimi)

    acaba erdoğan haklı mı?

    ekonomi gerçekten kötü. gerek kur, gerek vergiler nedeniyle her şeyin fiyatı artmış durumda ancak bu fiyatların bir kısmından da fırsatçılar, stokçular, kara borsacılar sorumlu.

    bu da siyasetten bağımsız bir gerçek. geçen yıl ps5’leri 12 bin liradan satmaya çalıştılar millete. 500 dolarlık alet kur + vergi + fırsatçısıyla 12 bin liraya satıldı bu ülkede. araba stokçuluğu ticari olarak, mantık olarak pek makul değil ama hiç olmayacak gibi de değil. çünkü burası türkiye.

    yalnız tecrübem beni yanıltmıyorsa böyle olaylarda genellikle mantıklı bir açıklama sektörden biri tarafından geliyor. o yüzden sakin olup atarlanmadan önce beklemekte yarar var. ne olabilir mesela? atıyorum gümrükten giriş işlemleri tam olmamıştır, dağıtım için bekleniyordur, bir şirket topluca almıştır ve kendisi için kullanacaktır vs.

    bunun dışında otomobil bayileri araçlardan tahmin edildiği kadar çok para kazanmadığı söylenir hep. genellikle garanti devam etsin diye yaptırılan bakımlardan parayı götürdüğü iddia edilir. yani aracı bir an önce elden çıkarmak araç bayiliği ruhuna daha uygun sanki. ama bilemiyorum da tabi. sektörden gelen o malum ve seçilmiş kişi bunu da yanıtlarsa sevinirim. yine de şahsi fikrim göz göre göre böyle stokçuluk için biraz yürek yemiş olmak gerekiyor. çünkü bir yıl içinde satılmak zorunda olan güneş toz ve hareketsizliğin yıpratacağı bir malı 3 ay 5 ay bekletmek ticari bir intihar gibi görünüyor. tabi bunu da bilemiyorum. bilemiyorum çünkü yaşadığımız yerin adı türkiye. her tür mantık dışı şeyin olabileceği yer.

    ayrıca sanılanın aksine temel ihtiyaç olan bir şeyi depolamak serbest piyasa ekonomisi değildir. stokçuluk, istifçilik, kara borsacılık, tekelcilik, tröst bunların hepsi ticari suçtur. tüm arabaları ben aldım ister satarım ister tarlada çürütürüm diyemezsiniz. araba temel ihtiyaç mıdır? tartışılır ama bence gayet de temel ihtiyaçtır. bir yargıtay kararına bakar.

    honda bayisi ne diyecek acaba?

    edit: sorularımdan birine cevap geldi;

    -2008 2009 döneminde otomotiv sektöründe çalıştım. satışçılar kar payı olarak yüzdesel herhangi bir sayı telafuz etmeseler de şirketin temel kar payı için hesap yöntemi şu şekildeydi;

    satıştan elde edilen gelir tüm şirket masraflarını karşılamalı. maaşlar, kiralar, elektrik, su vs a'dan z'ye tüm giderler.

    satış sonrasından elde edilen gelir ise tamamen kar payı olarak şirketin hanesine yazıyormuş. dolayısı ile herhangi bir arızayı garanti kapsamına sokmamak için çok efor sarf ediyorlardı. garantiden parça değişimi demek, kardan zarar demek.

    edit 2: cevaba itiraz eden bir cevap:

    bayiler garanti kapsamına hiçbir şeyi kafasına göre sokamaz. örnek olarak porsche’yi vereceğim. araçta bir sorun olduğunda piwis’e bağlanır, val oluşturulur (vehicle analysis log) ve sorunun açıklaması ile birlikte porsche sistemine yüklenir, oradan gelen cevaba göre hareket edilir. garanti kapsamına giren işlemlerde porsche bayiye kendi belirlediği saat ücret üzerinden iskontolu bir ücreti servis işçiliği olarak öder, parçayı da bedelsiz gönderir. mahsuplaşma üzerine kuruludur sistem. bayiler daima garanti kapsamına giren işleri severler, hatta zaman zaman “kampanyalar” denilen geri çağırma ya da garanti kapsamı dışındaki araçları da kapsayan parça değişimleri tanımlanır ve bayiler gelen her araca bunları sorgusuz sualsiz uygularlar, servise değil de hasar departmanına dahi götürseniz uygularlar, çünkü bayiler garanti kapsamındaki işleri severler.
  • hangi gerizekalı bunu düşündüyse, tebrik etmek lazım. birkaç ay sonra 2. el fiyatına satılır. sıfır arabaları saklamak bu kadar kolay olsaydı, kimse galeri veya depo kiralamazdı.
  • arabalar çip krizi sebebiyle hattan eksik parça ile inmiş ve satılamaz durumda olabilir, yoksa adam neden satmasın arabayı.
  • gençler bilmez, eskiden esnaf tüpgazı, unu, yağı, şekeri istiflerdi; zam gelince satarız diye.

    bakınız şimdi ak parti sayesinde türkiye'de esnaf honda civic stokluyor. cidden nereeeden nereye.*
  • yasal bir eylemin ürünleri mi değil mi öğrenmek gerek. bir hukukçu açıklarsa seviniriz. dünyanın en dandik araçlarına 150 - 200 bin istiyorlar, bu hareketlerle fiyatlar daha da artarsa sittin sene araç alamayız.
  • daha büyümemiş o civicler biraz daha güneş alıp full paket olacaklar
  • honda türkiye'nin araç stoğu.
hesabın var mı? giriş yap