• gençlere sesleniyorum: faizli kyk borçlarını ödemeyin! bir sene içinde iktidara geliyoruz; sözünü verdiğim gibi, sizden sadece ana para talep edilecek, o da iş bulduğunuzda.

    link.
  • muhtar yardımcısı, kyk borçları silme, ucuz ve bedava elektrik gibi saçma sapan vaatlerin hiçbirini gerçekleştiremeyecek olan birinin boş vaatleri. iktidara gelirse bunun bahanesi olarak da şu an berbat halde olan ekonominin kendisine akp tarafından bırakıldığını öne sürecek. türkiye siyasetindeki gelinen durum maalesef bu. al birini vur ötekine.

    edit: o zamanın 40.000 tl'sini şu anda 40.000 tl olarak ödemek zaten borçların silinmesi ile eşdeğer gibi neredeyse. biz enayi gibi boşuna 1 sene boşta kalıp, harçlığımızı çıkarmak için yazları çalıştık.
  • sileceğiz dememis. ana parayı ödeyeceksiniz demiş. sonuna kadar destekliyorum.
  • güzel hamle
  • ana para zaten mevzu bahis. enflasyon farkıyla hesaplanmış. faizden dolayı yüksek değil yani meblağ.

    bir de ödememe telkininde bulunmak ne kadar sağlıklı bilemedim.
  • sözde demokrat pirlo'nun anarşist tweeti. benim vergilerimle festivallerde piç edeceksiniz, sonra yok ben ödemem diyecekseniz. adamın şeyinden şey alırlar. eşşek gibi, tıpış tıpış ödeyeceksiniz.

    (bkz: popülist bir siyasi enkazın hezeyanları)
  • borçları silmekle eşdeğer, adaletsiz haksız bir talep.

    devletten borç almışsan zamanı geldiğinde de ödemen gerekir. hele gelir durumu ortalama altı olmadığı halde bu borçları ödemek istemeyen yüzsüzlere destek çıkan chp liderini unutmayacağım.

    sadece anaparayı ödemekle hiç ödememek arasında da neredeyse hiç bir fark yok. paranın değeri her geçen yıl düşerken insanların on yıl önce aldığı borcu tl bazında faizsiz geri istemek bu paraları o insanlara bağışlamak gibi bir şey.

    bir de utanmadan ana parayı alacağız diyorlar.
  • güzel açıklamadır.

    kyk ziraat bankası üzerinden veriliyor.

    önce 750 milyon dolarını alsın alabiliyosa ziraat bankası da sonra elin çoluğunun çocuğunun boğazına yapışsın.
  • `iş bulduğunuzda sizden sadece ana para talep edilecek.`

    dedemsin.

    bir kılıçdaroğlu vaadi. iyi hamle.
  • yarı yanlış yarı doğru politikadır.

    kyk kredimin son taksidinde olduğum için söylemiyorum bunu. ben 240 lira kredi alırken şimdi 850-1000 lira gibi miktarlara çıkmış olması daha yüksek miktarda destek verilmesinden değil paranın değersizleşmesinden kaynaklanmaktadır. bu krediyi çekip benim gibi kişiler için şimdi aylık olarak aldıkları krediler o dönemde geçinmelerini sağlarken şimdi bir iki öğle yemeğine denk gelmektedir. devlette sürekliliği sağlamak adına paranın değer kaybının yansıtılmasında bir problem görmüyorum.

    ama iş bulunduktan sonra ödenmeye başlanması önerisine sonuna kadar destekliyorum. hatta kyk kredisi çeken kişiler belirli bir süre boyunca iş bulamadıklarında otomatik olarak branşlarına uygun olarak maaşlarının %25i kredi borcuna gidecek şekilde sözleşmeli olarak belirli işlere yerleştirilsin. borcu bittiğinde işten çıkarılıp döngü sağlansın.
hesabın var mı? giriş yap