• --- spoiler ---

    antalya müteahhitler derneği başkanı ismail iltemir, 5 bin işçiye ihtiyaç duyduklarını, günlüğü 3 bin lira yevmiyle işçi aradıklarını ancak bulamadıklarını söyledi.

    başkan iltemir, “şu an yanımızda suriyeli, afganistanlı ve iranlı işçiler var. işçilerin yarısı türkiye'den değil
    --- spoiler ---

    video

    edit : haberin absürt olduğunu bende biliyorum, sonuç olarak adam diyor ki türkler gelmesin kacak, suriyeli, afgan, pakistanlilar vs için kapımız açık. ne kadar az maaş işten o kadar işçilerden kar yaparız.akli olan türk yurtdışına kaçar diyor.
  • hayatları yalan dolan amk. aslında haber şu ''türk işçiler pahalı, fiyatları düşürmek için kaçak işçi çalıştırıyoruz kaçak işçilerden allah razı olsun işimizi ucuza hallediyorlar paramız cebimizde kalıyor'' demek istemiş.
  • bizimkiler anadolu köyünde 2000 liraya suriyeli bulamıyor(türk niye çalıştırmıyorsunuz diyenler için türk işçi yok ) arkadaşın dediğin kısmen doğru

    duvar ustası parkecinin yevmiyesi mesailerle birlikte 3000 lirayı bulur

    kalıpçı maaşı daha düşük mesela ve bu maaşlara işçi bulunamıyor arkadaş bulunamıyor

    usta yok piyasada
  • 1500 liraya kaçak yollardan suriyeli, afgan çalıştırmak işimize geliyor demiyor da türk&kürt bulamıyoruz diyor. kapitalist ruhlu sömürmeyi seven patronlar elbette bu tip açıklamalarda bulunacak.
  • çok sevdiğim bir özlü sözümüzü aklıma getiren başlık:

    “yalancıyı s*kseler kucaktan inmezsin”
  • kuzenim müteahhit. inşaat sektöründe çalışan hemen herkesin şuan deprem bölgesinde çalışıyor olmasından mütevellit günlük iki bin liraya amele, üç bin liraya usta bulamıyor küçük bir şehirde iş yapıyor olmasına rağmen. buldukları da kendini evde aldırtıyor, akşam eve bıraktırıyor, çayı çorbası sınırsız. oyalanmasına geç başlayıp erken bırakmasına laf edersen de çalışmıyorum deyip çıkıp gidiyorlar diyorlar. yazık adam amelelerin elinde oyuncak olmuş.
  • herkesin mühendis olduğu bir coğrafyada vasıflı inşaat işçisi kalmamasından mütevellit oluyor öyle şeyler.
  • suriyeli, afgan vs. istemelerinin sebebi hem yarı yarıya bir para vermeleri hem de iş güvenliği kurallarını uygulamaya gerek görmemeleri. yani aleni yalan söylüyorlar. ve işin kötüsü bu sadece inşaat sektöründe değil. tüm sektörlerde bu şekilde yasa dışı bir sürü göçmen çalıştırıyorlar. çünkü türk işçi hakkını istiyor, iş güvenliğinin sağlanmasını istiyor. ama suriyeli öyle mi, yeter ki o gün biraz para kazansın. yani işleri güçleri para bunların. vatanmış milletmiş umurlarında bile değil. ucuz iş gücü neredeyse onu tercih ediyorlar.
  • geçen gün birine temel topraklama yaptım, küçük bir şey. 1500 tl verirsin dedim, 2 haftada zor gönderdi o da 1000 tl...

    antalya'da birinden de en az 1,5 ay kaldı... 1 gün bile iş yapılmaz bu yavşaklara...

    edit; bu suriyeli, afgan yarı fiyatına çalışıyor ama genelde kar sağlamıyor. usta olmayınca 100 tane afgan olsa ne olur? ister mobilya olsun ister inşaat, her alanda işçilik kalitesi her geçen gün düşüyor.

    bu yavşaklar ustanın parasının üstüne yatmaya çalışmasa, insani şartları sağlasa emin olun türkiye'de çalışacak insan bulurlar. ondan sonra yardımcı olarak türkmen olmuş, suriyeli olmuş kimsenin gözüne batmaz...
  • usta işçi bulunamaması denilmesi gerekiyor, biz gerizekalılar çocuğum oku da oku deyip abuk sabuk bölümler okutunca neredeyse bütün sektörlerde usta işçi kıtlığı yaşanmaya başlandı.

    sonra usta diye aldığın adam sana bu şekilde iş çıkarıyor, .
hesabın var mı? giriş yap