• bütün şirketler ev araba iphone macbook tatil kılık kıyafet her türlü harcamayı gider gösterip vergiden düşüyorlar. oysa bunlar özel harcamalar ve gider olarak gösterilememeli. biz sade vatandaş şirket olmadığımız için bu giderleri vergiden düşemiyoruz hem gelirimizden vergi veriyoruz hem de ürünleri alırken vergi veriyoruz. bu uygulamanın derhal yasaklanması gerektiğini düşünüyorum.
  • ülkede en cok vergi veren memurlardir açık ve net. sivri zekalı arkadaş sende sirket kur diyor. memurların ikinci iş yapmasi yasak olduğunu bilmiyor sivri zeka.

    https://twitter.com/…sen/status/1782445296779218999

    doktor kadar vergi vermeyen sirketler var. ulkenin zenginlerinden daha fazla vergi ödüyorsam bu benim suçumdur evet.

    edit: bir yazar bana mesaj atmis

    "sıfır vergi veren esnaftan galericiden çok linç yersin dostum" demis. gelen en dogru mesajdi. yoksa hesabima mi girdi bilemiyorum *
  • ooo kuduz gibi saldırmışlar yine demek ki doğru noktaya değinilmiş , milletin arabası otel harcaması sana mı dert olmuşlar , sende şirket aç o zamanlar , ben 14 saatimi şirkette geçiriyorumlar felan bir argüman sunarsın okuruz favorileriz bu şekilde yazarak sadece patiswiss ceosu gibi daha çok insan çekersiniz başlığa başka da bi işe yaramaz yazdıklarınız.

    cidden bunları hangi motivasyonla yazıyosunuz ya , ortada bi önerme var ve argümanlarını koymuş yazar cevaplara bak amk
  • lan birileri üzerime makul bilgi atsın, pozitif bilim atsın artık; bir anda herkes vergi uzmanı, muhasebe gurusu kesildi başımıza. yahu 2 satır gelir nedir, gider nedir, kar nasıl oluşur, nasıl vergilendirilir, kdv tam olarak nedir bi okuyun genşler. benim de işim değil bunlar ama toplam 1 saat okuma ile hepsine hakim olursunuz, atom fiziği değil hiç birisi.

    hadi üşendiniz, okumadınız, sıkıldınız; ne olursunuz buraya gelip bilmiş bilmiş yöntemler önermeyin vergi sistemini düzeltmek için, komik bile değil artık.

    anlamak istemeyenin yine anlayacağını düşünmüyorum ama kısacık bir deneyeceğim; "gider göstermek" diye bir şey yoktur. bir işletmenin gelirleri vardır, giderleri vardır. bu gelirlerden o giderler düştüğünde kar oluşur. devlet de gelip o karın belirli bir yüzdesini vergi olarak tahsil eder. durum sadece bundan ibaret.

    ben işimi yapabilmek için çalışanıma telefon almak zorundaysam o telefon için ödediğim para elbette benim giderimdir, neyi yasaklamaktan bahsediyorsunuzu siz allasen!*

    metresine uzay mekiği satın alıp bunu şirket gideri gibi göstermek suçtur, iyi bir denetimle ortaya çıkar. çıkmasa da "gider göstermenin yasaklanması gerekliliği" klasmanındaki süper sivri fikirleriniz ile çözülemez zaten.
  • çevremde var biliyorum. karısı kullansın diye aldığı arabayı şirketin üzerinden gösteriyor. veya yemeğe çıkıyorlar, şirket yemeği gibi fatura kestiriyorlar vs.vs. bu tarz şahsi harcamaların tespit edilmesi ve yasaklanması gerekir cezalandırılarak.

    ama 5 milyon liralık evi, tapuda en fazla 1 milyon gösteren mi dersin, araba satışını kağıt üstünde gösterdiğinin en az 10 katına yapan mı dersin; açıktan para, komisyon ödenmeden iş yapmayan emlakçılar mı dersin... hepsi vergi kaçırıyor. biz ne diyoruz!?

    (bkz: patiswiss firmasının vergi levhası)
  • maliye bu başlığa gelsin ve bu başlığın açılmasını eleştiren, aile harcamalarını ve keyfi harcamalarını vergiden düşen bütün hırsız piçleri bir silkelesin.

    "omo veygiden dütmetksek batayııız... ekonomi yüyümeeez"
    hepiniz batın amk! kurallara uyarak hayatta kalamayacak firmaların girişimcileri ya da yöneticilerini bir ayıklayalım sistemden. namuslu insanların-projelerin önünü açalım.
  • 1 miyon lira vergi borcun çıktığında 1 milyon liraya şirkete araba / makine alırsan vergi borcun sıfırlanmıyor. sadece 1 milyon üzerindeki vergi dilimi kadar düşüyor. o da demirbaş olunca yıllara yayılıyor zaten.

    eyyorlamam bu kadar yanlışım varsa düzeltin lütfen.
  • altına yazılanlardan ülkedeki iş sahiplerinin ne kadar alçaklaşabildiğini görebildiğimiz başlık.

    or. evladının biri de hepimize “amk embesili” diye küfür ederek tüm kariyerimiz boyunca ödeyeceğimiz nominal vergiyle şirketinin ilk çeyreğinin ödeyeceği nominal vergiyi karşılaştırıyor ve üstünlük taslıyor. fakat o kadar kaşarlaşmış bir çakal ki oransal değeri ver(e)miyor. çünkü orana vursak bordrolu olarak daha fazla vergi verdiğimiz ortaya çıkacak. biliyor bunu.

    gerçi bilmiyordur, türkiye’nin zenginleri mal biraz. bir çeyrekte 8 milyon vergi veren şirketin sahibi sözlükte vakit geçiriyorsa ağır maldır. babası yürütüyordur işleri.
  • doğru bir önerme.

    yapısal reform işte bunlar gibi regülasyonlardır. bilmem kaç senedir ekonomide yapısal reform yapılmıyor.
  • bordrolu çalışan da gider gösterebilmeli. bunun çözümü budur , şirketlerin giderleri vergiden düşememesi uzun vadede sıkıntı çıkarır , hakkıyla denetlerseniz ve yaptırım uygularsanız zaten kolay kolay üçkağıt yapamaz iş yerleri.ben bordrolu çalışan olarak aylık 35k gelir vergisi veriyorum şuan , iş için harcadığım yakıtı , iş giysilerini , iş yerindeki beslenme harcamalarımı iletişim harcamalarımı vs vergiden düşebilmeliyim hatta sigortamı dahi düşebilmeliyim , bu konudaki adalet böyle sağlanır.
hesabın var mı? giriş yap