• fenerbahçe beko nun geçmişe kıyasla nasıl bir tepki vereceğini göreceğimiz sezondur.
  • ergin hocamın obradovicin eline vere vere suratını kırmızı kırmızı gezdireceği sezondur.
  • şimdi merak ettiğim bir durum var. ben 2020-2021 sezonu için anadolu efes kombinesi aldım. bu sezon iptal oldu. 19-20 kombineleri ve 20-21 kombineleri çakışacak gibi çünkü iptal olan sezonun yarısı kadar maça gidemedi insanlar. nasıl olacağı ile ilgili bir açıklama bulamadım. bilgisi olan varsa yeşillendirebilir mi?
  • bu ülkenin basketbolunu f4 ve yaptığı salon ile kurtardı zaten, anadolu efes yatırımları artırma ve bugüne kalma sebebi zaten budur, türkiyede basketbol ikiye ayrılır obradovic öncesi ve sonrası.
  • şu cincon ve hamsi beyinlilerin olmadığı bir organizasyon ne kadar seviyeli oluyor görüyorsunuz değil mi?
  • obradoviç'in henüz sözleşme yenilemediği, takım bütçelerinin belli olmadığı bir sezonu açıyoruz. euroleague bu sene katılan takımlarla devam ediyor. burada en büyük zararı virtus bologna aldı. ciddi yatırımları vardı, hala zenit yerine virtus gelse hayır demem.

    takımların çoğunun organizasyon geliri yüksek değil o yüzden sezonun tamamlanmaması çok büyük fark yaratmadı ama takımlara patronaj saglayan kurumlarda sıkıntılar var. mesela cska'yı direk devlet şirketi fonluyor, şu andaki petrol fiyatları ile sıkıntı yaşayabilirler. türk takımları zorlu ekonomik şartlar altındalar. fenerbahçe'nin 30 milyon dolarlık bir bütçe oluşturamayacağı aşikar. efes'in de geçen seneki bütçesinin altına düşeceği öngörülebilir. panathinaikos ve olympiakos ne durumda kestirmek güç.

    su anda cok fazla bilinmeyen var ama genel olarak takım beklentilerimizi yazabiliriz.

    anadolu efes: sezonu ligin en iyi takımı olarak tamamladılar, şampiyon olamadılar ama karsılarında durabilecek takım yoktu ligde. yeni sezona bütceyi düsürerek girecekler muhtemelen. micic nba yaparsa daha düşük bütçeli biriyle orayı doldurup takımı tamamen larkin'e bırakacaklar. james anderson gider. tibor pleiss gider. hatta duruma göre singleton'da gidebilir. bütçeyi ne kadar düşüreceklerine bağlı. ama en son salacakları isim singleton olur. eger singleton kalırsa peters gider. singleton maliyeti yüksek bir oyuncu 2 m usd'ye yakın maliyeti var. sertac'ın performansı tibor'un gönderilmesi için cesaret verdi. ryan brokehoff dedikoduları vardı. alper yılmaz bu sene 8 yabancı ile oynayacaklarını söylemişti galiba. bu şartlarda uygun bir kadro kurulabiliyor. ben galatasaray doga sigorta'dan harrison'ın da uygun bir aday olduğunu düşünüyorum. zaten efes oyununda james anderson'ın çok uzun soluklu bir katkısı yoktu. maliyeti daha düşük stabil bir şutör olarak harrison kadroya katılabilir. yine şehmus hazer için efes ve fenerbahçe takipte. şehmus'un bu iki kulübe de gelmesini istemem. tolga geldiğinde ne olduğunu görüyoruz. mümkünse ertuğrul erdoğan'ın galatasaray'ına ya da orhun ene'nin ellerine gitsin. eurocup geçişi çok önemli. bcl'in seviyesi eurocup'tan çok daha aşağıda. gerçi bu sene ileri doğru bir adım attılar ama görmek lazım.

    fenerbahce: ne yapacakları hiç belli değil. o yüzden yorum yapmak zor. obra giderse datome, kostas ve vesely'de gider. nando de colo'da gidebilir. tekrar yapılanmaya giderler. benim şahsi fikrim maddi yönden hiç zorlamayıp daha genç ve dinamik bir ekiple yola devam etmek. trinchieri'yi basa getirip 15 m usd'lik bir bütçe ile tekrar yapılanmaya baslanabilir. saras ismi herzaman gündemde ama saras'ın zalgiris'teki bütçesi zaten 13 m usd. yani saras ben takım arıyorum dese barcelona devasa bütçesi ile saras'ı başa getirir. o yüzden sarasolacagını hiç sanmıyorum. bekleyip göreceğiz. tabi obradovic 'in ne karar verecegini göreceğiz. bildiğim tek şey lauvergne'in kesinlikle takımda olmayacagı. tahminim nando ve sloukas'ın aynı anda takımda olmayacagı. derrick williams'ın da takımda olmayacagını düşünüyorum.

    - real madrid, jaycee caroll'la uzattı. ortalık karısınca onlarda risk almak istemedi. tavares giderse poirier'i getirecekleri söylendi. gayet iyi bir tercih.

    - barcelona malcolm delaney ile yolları ayırdı. delaney armani milano'ya gitti. muhtemelen kevin pangos'ta ayrılacak. nick calathes'i getircekleri konsuluyor.

    - milano'nun o kısır hücümuna cesitlilik katacaktır. milano herkese talip gibi. derrick williams ve singleton içinde talipler. bu sezonun bitmesine en cok sevinenler onlar herhalde. bircok takımdan cıkacak parcaları toplayacaklar. gigi datome için de beklemedeler. shavon shields'ı kadroya katacakları söyleniyor.

    - lorenzo brown'da yunan takımlarının radarında. aslında milano için çok uygun bir isimdi ama onlar daha garanti bir skorere yöneldi.
  • kostas sloukas'ın olympiakos'la anlaştığı haberleri geldi. obradoviç ile en kısa zamanda görüşüleceği konuşuluyor. obra yoksa sloukas'ın olmayacağını biliyoruz. lauvergne'de gitti. vesely muhtemelen kalır, geçen sene neredeyse hiç oynamadı, şu anda piyasaya çıksa muhtemelen bu kontratı bulamaz. datome için milano'nun ciddi ilgisi vardı.de colo içinsepek haber çıkmıyor. fenerbahçe için obra'yı bekliyoruz.

    efes'te neredeyse hiç haber yok. ryan brokehoff haberleri çıktı ama o kadar.

    zalgiris steve vasturia'yı ile anlaşmış. vasturia almanya'da geçen sene çok dikkat çeken bir oyuncuydu. onlarda bütçe düşürecekler bazı oyuncuları kaybedecekler. jock landale'in nba yapma ihtimali var, onlarda yapılanmak için süreci bekliyor. ama vasturia iyi transfer.

    olimpia milano bu sene piyasayı sallıyor. kyle hines'ı getirdiler. hines kadar sinir bozan bir herif yok. 1.98 boyunda ve dedektif gadget gibi kolları uzuyor. 2.10 boyunda olmanız boxout etmeniz pek önemli değil çünkü o kolunu birşekilde sokuyor. ayrıca herkesi savubabiliyor. bunun yanında takım içindeki saygınlığı çok yüksek. guard rotasyonunu delaney'in arkasına kevin punter'ı koyarak messina oyun şeklini çok hızlı değiştieceğini gösterdi. larlin/micic performansı modern basketbolun euroleague'e de geldiğini gösterdi. bu sene delaney/punter ile orada sıkıntı yaşama ihtimalini azaltıyor. tabi ikisi bir larkin vey mike james etmiyor ama yine de milano'yu bi üst seviyeye çıkartacaktır.

    cska'nın geçen senenin başından planı belliydi, koufos'u 1 seneliğine adaptasyon sürecinde kullandılar ve bu sene asıl hedefleri olan milutinov'u getirdiler. şu anda hiçbir eksikleri yok ve önümüzdeki sene için yine şampiyonluğun en büyük adaylarından biriler. strelnieks, ron baker, kulagin ve hines takımdan ayrıldı. oraları nasıl dolduracaklar merak ediyorum. gerçi mike james/will clyburn/milutinov üçgeni arkalarında darrun hilliard, voigtmann ve sant-roos iyi bir bench. sant-roos'u tutacaklar herhalde. clyburn yokken fena değildi.

    maccabi zizic ile ilgileniyor. onlarda önümüzdeki sene deni avdija'yı kaybedecekler. takımda avrupalı genç bir oyuncu tutmak her zaman takımı çekiciliğini artırır. ayrıca lorenzo brown ve sam dekker ile de ilgileniyorlar. sam dekker geçen sene lokomotive kuban'da çok iyiydi. daha fazla ilgi çekmeli.

    asvel norris cole ve yabusele ile imzaladı. asvel'de the maledon'u kaybedecek bu sene strazel'i daha aktif kullanacaklardır.
  • cska'nin kyle hines yerine ekpe udoh ilgilendigi konusuluyor. acikcasi ekpe udoh cska icin dogru tercih mi kağit uzerinde evet. ama buyuk bir ama var. ekpe uzun sure nba'de havlu salladuktan sonra cin'e gitti. oradanda ayrildi ve corona sureci girdu aeaya falan filan. çin'deb gelen aaron jackson'in ilk halini dusununce wkpe'nin ne halde oldugunu kestirmek cok güç. 34 yasina yaklasmis uzun syredir rekabet etmeyen ekpe klk tercihim olmaz. tabi burada ne kadar para istediği önemli. artık fenerbahçe'deki ekpe değil.

    dedikodulara göre bütün fenerbahçe dağiliyor. sadwce vesely ve nando de colo hakkinda dedikodu okumadim. bu arada dedikodulari çok leş twitter accountlarindan takip ediyorum. gerçeklikle alakasi olmayabiliyor. pekte gerek yok zaten, transfer doneminin güzelliği bu dedikodular.
  • bu hafta çokta ilginç olmayan olaylar oluyor. panathinaikos yine euroleague'den ayrılacağını belirtti. bu her sene başında giannakoupoulos'un rutii haline geldi. bugün geri kalan 10 talım bildiri yayınlayıp pana'nın kalmasını istediklerini ama bu hareketleri tasvip etmediklerini belirten bir bildiri yayınladı. eğer ayrılacaklarsa da 10 m euro'luk tazminatı ödemesi gerektiğini belirtti. anlaşma çok net ayrılmak isteyen takım 10 m euro öder. tabiböyle birşey olursa dava süreçleri başlayacak ve sonunda kesinlikle pana kaybedecek.

    ayrıca pana'yı 25 m euro'ya satacağını söyledi. şu anda pana'ya 25 m euro verecek biri varmıdır bilmiyorum. henüz yeni giannakopoulos ve gate 13 taraftar grubu birbirine girdi. giannakoupoulos gitti kafe bastı, gate 13 tribun grubu evini bastı adamın falan. panathinaikos başından sonuna sorunlu bir takım. yöneticisi, sahibi, taraftarı hepsi sorunlu.

    panathinaikos açıkçası euroleague içinde büyük bir sorun. zaten son yıllarda yatırımları iyice düşmüş bir takım. ortalamada yatırım yapıyorlar. her ne kadar geçmişi olan bir takım olsa da euroleague için uyumlu bir takım değil. ayrılması euroleague'in yararına olur. onun yerine alba berlin'e geçici lisans verilebilir ve virtus bologna veya partizan lige katılabilir. euroleague eğer gelişecekse daha profesyonel takımlarla bu olabilir. panathinaikos'un tek doğru olduğu konu gelir üretimi olabilir ama geri kalan 10 takım da benzer gelirleri elde ediyor. onların şu ana kadar açıktan eleştirdiğini görmedik.

    fenerbahçe'den pek haber yok.

    anadolu efes alec peters'ı yolladı. bu zaten beklenen bir hamleydi. tibor pleiss ve sertaç şanlı ile sözleşildi. asıl ilginç olan james anderson'la da anlaşmaya varılması. james anderson'un gideceğini düşünüyordum. nispeten ucuz bir kontrat imzaladıysa sıkıntı yok. geçen sene 1 m usd civarı alıyordu galiba. bu sene o rakamlara anlaşma bulması imkansız haliyle. singleton'dan haber yok ama onu da tutmaya çalışacaklardır. yani geçen seneki kadrodan sadece alec peters gitti. micic kalacak mı gidecek mi belli değil. larkin çok nüyük ihtimal kalacak. yine açıkça nba'de 20 küsür dakika süre alacağım takıma imza atarım dedi. bu kontratı bir iki takım önerme ihtimali olur ama onlarda önerir mi bilinmez. birde larkin 27 yaşında prospect bir oyuncu değil. bu kontratı verecek takımlar şu anda ligin kötü takımları, onlarda o pozisyon için drafttan gelen genç oyuncuları koyup takas değeri kazanmak isteyecektir. larkin kalite olarak bu rolü rahatlıkla üslenebilir ama ticari olarak değer yaratabilir mi soru işareti. micic ise farklı. 195 boyu ile farklı özellikler getiriyor. ayrıca micic'in larkin kadar seçici olmayacağını düşünüyorum.

    bayern munih geçenlerde ismet akpınar ile anlaştı. ismet beşiktaş'ta muazzam oynamıştı. onun adına sevindim. aslında galatasaray için çok uygundu ama bayern munih ve euroleague teklifi varsa zaten öyle bir olasılık kalmaz.

    cska'nın toko shengelia'yı istediği söyleniyor. shengelia cska'ya gelirse efes'e rağmen euroleague'in en büyük şampiyonluk adayı olurlar. james/clyburn/shengelia/milutinov. çok iyi duruyor.

    barcelona nick calathes'i getirdi galiba. onlarda kevin pangos/malcolm delaney yerine bir tane büyük oyuncu aldılar. herkes nick calathes'in şut sorununu diğer oyuncular çözsün diye düşünüyor ama öyle birşey olmuyor haliyle. nick calathes'i 5 adım geriden savunup içerisini ve pas kanallarını kapatınca diğer adamların şutörlüğü de pek bir işe yaramıyor. nick calathes iyidir güzeldir ama şut atamaz, serbest atış kullanamaz. maç kafa kafayayken nick calathesi'i maç sonu oyunda tutmak yürek ister, çünkü 45% ile serbest atış kullanıyor. shaq'ta o kadar atıyordu.

    asvel allerik freeman'ı getirmiş. allerik freeman buraspr'da muazzam iş çıkarttı. çokta iyi oldu. tonje jekiri kime gidecek acaba.
  • panathinaikos'un şovu bitti galiba. yok takımı satıyorum yok bcl'e gidiyorum derken ligde kaldılar ama kadro dağıldı. muhtemelen leş gibi bir kadro kalacak ellerinde. nick calathes barcelona'ya gitti büyük ihtimal. deshawn thomas takımdan ayrılıyor. jimmer freddette'te ayrılacak çok büyük ihtimal. papapetrou kalır mı belli değil. tahminim önümüzdeki sene tarihin en kötü pana'sı olacak. ilgilendikleri oyuncular nnoko ve marcus foster. açıkçası foster'ı hiç tanımıyorum, hapoel holon'da oynamış. bcl'de iyi skor yapmış.

    kevin punter'da milano'ya gitti. geçen seneki shelvin mack hayal kırıklığndan sonra messina elini sağla tutuyor. malocolm delaney'den sonra ikinci bir skorerle orayı sağlamlaştırdılar. luis scola'yı yolladılar. orada istedikleri liderliği kyle hines'tan alacaklar zaten. uzun rotasyonunda ne yapacaklar merak ediyorum. tarcewski'yi tutacaklardır ama gudaitis'i tutmazlar herhalde. çok uzun sakatlıklardan sonra etkili bir şekilde geri dönemedi. 3 numara içinde datome'yi bekliyorlar muhtemelen.

    cska mükemmel bir takım kurdu. james/clyburn/shengelia/milutinov. ron baker ve strelnieks'i yolladılar. darrun hilliard'ı da yollayacakları konuşuluyor. darrun hilliard'ın bir corry higgins olabileceğini düşünüştüm demek ki olamıyor. şu rotasyonda pointguard'ın pek bir ağırşığı olmayacak. kevin pangos hatta strelnieks'te o pozisyonu doldururdu.

    real kadrosunu korudu. campazzo kalmaya karar verdi. gabriel deck kendine hala nba'de takım arıyor. sadece meijri ayrılıyor takımdan.

    fenerbahçe'de obradviç'le görüşmeler başladı. bütçe düşürülmesi üzerine geçen çetin tartışmalar sonucu şu anda takımdan yollanacak oyuncular üzerine konuşuluyor yazıyorlar twitter'da. bakalım.

    efes shane larkin ile 2 yıllık 7.7 milyon dolarlık anlaşma yaptı. bu sene 3.7 alacak. yani bu senede kesin olarak efes'te. önümüzdeki sene çıkışı var. bu çıkış her sene daha da zorlaşıyor larkin için. istediğini alması çok zor. efes'te akıbeti belli olmayan micic kaldı. geri kalan herşey hemen hemen aynı. singletn hakkında da haber okumadım gerçi.
hesabın var mı? giriş yap