• sağlık bakanlığı tarafından açıklanan rakamlardır.

    geçen sene ülkemizde sadece kuduz riski olan temaslı başıboş hayvan saldırısı 437 bin. hadi bunun küsüratını sahipli ve yaban hayvanlarının saldırıları olarak sayalım. yani kalıyor 400 bin. yani 400 bin vatandaş sırf 2800 küsür itçi derneğini ve mama ihalesi üzerinden rant elde eden siyasetçileri doyurmak için geçen sene 4 sefer hastaneye gidip kuduz aşısı vurdurmuş. akıl alır gibi değil, bu manyaklıktan da öte bir durum. 400 bin vatandaşımızı tedavisi imkansız bir hastalığın önüne atmışız. sizi bilmem arkadaşlar ama cidden ben kelimelerle ifade edemiyorum bu durumu.

    cidden, ülkede başıboş hayvan sorunu yok. ülkede başıboş siyasetçi sorunu var. oy verdiğimiz, bizim üzerimizden tepinen siyasetçilere, bari can güvenliğimizi sağlayın diye baskı yapıyoruz ama adamların gözlerini o kadar makam ve rant hırsı bürümüş ki, can güvenliğimiz, çocuklarımızın güvenliği, anayasal haklarımız falan bu gözü dönmüş siyasetçi sürüsü için sikine bile sallanmayacak basit mevzular. önemli olan mama rantı, makam ve para. bizim can güvenliğimizmiş, yok sokakta bisiklet sürecekmişiz, yok görme engelli vatandaşımız sokağa çıkacakmış da tek başına güvenle yürüyebilecekmiş. hadi ya, yok canım daha neler. 2024 türkiyesinde düştüğümüz duruma bak.

    özetle, bu ülkede küfürsüzlük çok zor. türkiye simülasyonu bu gezegende cidden geçilmesi en zor bölümlerden. yurtdışına çıkıp sorun diye dert ettiklerini görünce insan çok daha iyi anlıyor bunu.

    edit: bazı yazar arkadaşlar haklı olarak kedi tırmalaması ile aşı olanlar da çok diye yazmışlar. yazdıklarımdan sorunun sadece köpekler olduğu algısı çıkıyor olabilir yine haklı olarak. ancak sorun başıboş hayvan sorunu. sokaklarda başıboş ne köpek ne de kedi olmalı. sahipli kediler genellikle evlerde oldukları için tırmalama ve yaralama olayları az olacaktır. yani 400 bin sayısı altta da yazdığım gibi sadece başıboş köpek değil başıboş hayvan saldırıları için mantıklı bir rakam olarak düşünülebilir. bunun yarısı hatta üçte biri bile başıboş kedi saldırısı olsa 100 bin köpek saldırısı da son derece yüksek bir rakamdır. ki bu sadece temaslı saldırılardır. temassız olanlar ile ilgili herhangi bir veri yok elimizde.
  • inşallah bütün ittaparlara da nasip olur.
  • aralarında bulunduğum sayıdır. ben bi de kedi yüzünden gitmiştim aq.
  • geri kalmışlık göstergesidir.
    sokakta köpek besleyen geri kalmış beyinsizlerin payı büyüktür. bu kitle düşünce özürlü beyinsizlerden oluşmaktadır.
  • gerçekten yuh dedirtendir.
    dünyanın hiçbir yerinde, ne afganistanında ne hindistanında böyle bir sokak köpeği krizi yoktur. avrupa,abd,rusya,çin,arap devletleri hiçbirinde sokakta köpek yoktur.
    400 bin kişi kesinlikle acilar içinde öldüren bir hastalıkla karşı karşıya kalmış ve aşı vurulmak zorunda kalmışsa bu inanılmaz bir krizdir.
    ki bunlar saldırıyla kurtulanlar, kim bilir kaçı da parçalanarak hayatını kaybetti.
  • 1 doz da ittaparlara vurulmalı.
  • sokakta köpek olmaz. bu kadar basit.

    bu sokaktaki itler yüzünden, değil annem babam eşim çocuğum, uzaktan tanıdığım, hiç sevmediğim bir akrabamın dahi başına en ufak bir şey gelirse, gördüğüm köpeği itlaf etmeye başlarım, buradan da açık açık yazıyorum.

    bir avuç orospu çocuğu mama ve yardım toplama ayağına köşeyi dönecek diye, 450 bin kişi kuduz aşısı vurulmuş, var mı bundan ötesi.
  • 2020, 2021 pandemi yılları onlari es geçersek 2022'e göre bir yılda 307binden 437 bine cikmis. %42 artmış. gunde 1198 vaka oluyor demek bu. her gün 1200 kişi basibos hayvanlar tarafindan saldiriya ugruyor ki hastaneye gitmeyen de en az bu kadar vardir belki daha fazla. benim tahminim direkt isirilma ve kopekten kacarken yaralanma ile her gun 5000 kişi zarar goruyor. kopekler yuzunden gece sokaga cikamayanlar, spor yapamayanlar vb ayri sorun. yetkililer halen can dost diyor bu vahsi hayvanlara.
  • --- spoiler ---
    cidden, ülkede başıboş hayvan sorunu yok. ülkede başıboş siyasetçi sorunu var.
    --- spoiler ---

    probleminizi çözmüyorsa neden oy veriyorsunuz? tabii ki ideolojik sebeplerle. buyrun mesela istanbul’u açık farkla alan ekrem imamoğlu’nun sokak köpekleri çözümü: https://eksisozluk.com/img/j6j27pfd

    çoğu kişinin bu açıklamadan haberi bile yoktur. bas ampüle bas, bas altıoka, bas hilale kafasıyla oy kullanıyorsunuz sonra gelip burada ağlıyorsunuz. daha çok ağlarsınız.
  • beni bir köpek ısırsa o bir köpek olduğu için öldürmeye çalışmam. aşımı olurum, canımın acısını çekerim, ıslahı için belediyeye ihbar ederim.

    hayvan kötülük yapmaz çünkü, siz insan olduğunuz için insan gibi düşünüyorsunuz sanırım, hayvan içgüdüsel davranır. kimseye gıcık, uyuz yada pislik olsun diye ihanet ya da kin duygusuyla hareket etmez.
    o nefret ettiğiniz duyguların sahibi insandır.

    korkularınızı anlıyorum, tepkilerinizi anlıyorum, ama öldürülsünler, gebersinler, ittaparlarda gebersin gibi nefret, kin ve ahlaksız hakaretlerinizi ve içinizde beslediğiniz bu kötülüğü anlamıyorum. sizin gibi içinde saf kötülükle gezen insanlardan cidden daha fazla korkuyorum.
hesabın var mı? giriş yap