• sabah gazetesi yazarı ufuk sandık, bugünkü “ikinci el otoda ithalat çözümü” başlıklı yazısında ikinci el oto pazarına yönelik büyük operasyonu kaleme aldı.

    bana sorarsanız pek bir şeyin değişeceğini düşünmüyorum. bu olayda diğer tüm olaylar gibi akp çocuklarına yarayacaktır tahminimce.

    sıfır araçlardaki kdv, ötv üstüne ötv’nin kdv’sini düşüreceğine yapmaya çalıştıkları çok komik duruyor. ikinci el piyasasının yükselmesinin en büyük nedeni sıfır araçlardan alınan ekstra fazla vergiler, ekonomik sıkıntılar ve kur farkından dolayıdır.

    ufuk sandık, yazısında durumu şöyle özetledi:

    --- spoiler ---

    “ikinci el otomobil pazarında yaşanan yüksek fiyat artışlarına hükümet el koymaya hazırlanıyor. belirli bir yaşın altındaki ikinci el otomobil ithalatına izin verilmesi dahil olmak üzere bir dizi tedbirin değerlendirildiği söyleniyor.

    pandemi ve kur etkisi olsa da galeriler, bireysel ya da ikinci el ticareti yapan şirketlerin fırsattan istifade suni olarak fiyatları yükselttiği gerekçesiyle harekete geçildi. bu durumun ekonominin sağlıklı işleyişi aleyhine olumsuz söylentilere ve algılara neden olduğu düşünülüyor.

    ikinci el otomobil piyasasına odaklanan hükümetin gündeminde, piyasanın sağlıklı işleyişi için alınabilecek tüm önlemler olduğu söyleniyor. kısa bir süre önce de rekabet kurumu, kurumsal markalar dahil olmak üzere ikinci el ticareti yapan işletmelere baskınlar düzenlemiş ve fiyat artışlarıyla ilgili inceleme başlatmıştı.”

    --- spoiler ---

    kaynak~

    büdüt: imla
  • sadece kendi yandaşlarına ithalat izni verecek ve böylece ikinci el otomobil piyasasındaki ranttan pay alacaklar anlaşılan...

    oysa yapılması gereken bu milleti avrupa'nın kullanılmış arabalarına mahkum edip bir de üzerinden ithalatçılara rant dağıtmak değil sıfır otomobildeki ötv oranını düşürmek ve böylece manipülasyonu önlemektir.

    bir işiniz de şu milletin faydasına olsun be!
  • ülkede döviz kıtlığı varken, hükümet ithal ürünlere fahiş vergiler getirirken mümkün değildir. algı yönetimidir.

    geçiniz.
  • bu piyasanın düzelebileceğine inananlar var mı? hükümetin radikal kararlar alması çok zor.

    olması çok zor operasyondur.
  • sabah diyorsa inanırım arkadaş.

    en son istanbul seçimlerinde, "öcalan hdp'nin imamoğlu'na oy vermesine engel olmalı" diye yazdıklarından saatler sonra imralı'ya heyet gönderildi.
  • bu kadar saçma bir şey olabilir mi? türkiye'yi araba çöplüğüne çevirir.

    piyasa serbest piyasadır; ikinci el araba fiyatı keyiften yükselmiyor, devlet 0 araba fiyatlarını kökledikçe köklüyor, dövüi de buna yardımcı oluyor.

    suçlu olan devlettir, ikinci el piyasasını ranta çevirenler bunun yansımasıdır sadece.
  • batı avrupa’nın eskilerini kullanan balkan modeline geçeceğimizi gösteren yazı.

    vergirle falan beraber alman’ın sıfıra verdiği paranın 3 katına eskisini iteleyecekler.
  • döviz alim satımına yüzde 1 den yüzde 10akadar bsmv kesintisi gelebilir
  • (bkz: galericiler battı mutlu musunuz) başlığını bol bol sol framede görmek ümidiyle...
  • "abi devlet 2. el otolara operasyon çekecekmiş. fiyatlar kesin düşecek, az daha sabret" cümlelerini duyar gibiyim :d

    belki 1000. defa söyleyeceğim ama gidin bakın fakir ülkelerde 2. el araç sorunu çözülmüş mü? bakın bakalım. böyle ekonomik hamlelerle türkiye'yi olduğu yerden bir tık öteye götüremezsin. lan götürseydin her ülke böyle kolaylıkla dünya çağdaşı olurdu, vatandaşları refah içinde yaşardı. iki parametre değiştirmekle olacak iş değil de şunu yazarken bile kendimden iğrendim arkadaş. kime laf anlatıyorum.
hesabın var mı? giriş yap