144 entry daha
  • eski güzel günlerden. kimsede telefon da yok, selfie yapan da.
  • bugünün gençleri, bu dönüşümün gerçek sebeplerini sorgulamaya ve keşfetmeye başladıklarında bir şeyler değişmeye başlayacak elbette.
    ve birilerinin ödü bokuna karışıyor bu ihtimal karşısında ve hemen gerçekliği manipüle etmeye başlıyorlar haliyle.

    bir kere ülke o zaman daha özgürdü yü geçeceksin. 96-97 yılları, benim de üniversite öğrencisi olduğum yıllar. özgürlükmüş :)))))
    işin doğrusu ne? gençlik o zamanlar net olarak çok daha örgütlüydü. dibine kadar faşizan iktidar karşısında, kurtarılmış alanlar yaratabilme kabiliyetine sahipti ve hemen hemen tüm üniversiteler gibi odtü'de bu bölgelerden birisiydi.
    --
    ''o zamanlar ne güzelmiş, ühühü bizim gençliğimizi çaldılar, bize gençlik borçlular ühühühü'' geçeceksin...
    kimse sizin gençliğinizi çalmadı, siz gençliğinizi teslim ettiniz. iktidarın sınırlarını, karşısındaki direnci ne kadar kırdığı belirler. gerçi sadece siz değil, hep beraber teslim alındık ve bu sizin gençliğinize denk geldi. ama yine de, gençliğin ateşini taşıyanlar olarak, asıl olan sizin direnç gösterebilmenizdi.
    --
    ''kürtçü, bilmem ne argümanlarla gelmeyin bana'' yazmış birisi. hem bu ülkede faşizan baskının yerleşik hale gelmesini sağlayan dili kullanıyor kendisi, hem de o günlerin güzelliği konusunda ahkam kesiyor utanmadan.
    --
    orta doğu bataklığı değildik o zaman demiş bir diğeri. ha işte bak; o zaman gençler ''orta doğu bataklığı'' diye bir tanım kullanmazdı mesela. orta doğu insanının da kendisi kadar insan olduğunu bilirdi, o bölgede yaşanan zulümlere karşı oldukça duyarlıydı vb. vb.
    bir diğeri ''internet olmadığı için cehaletin yaygınlığının farkında değildik, her yeri odtü gibi sanardık'' diye dünyanın en zırva cümlesini kurmuş.
    ulan memleketin dört yanından gelen gençler var bu görüntüde. odtü de mi doğdu bu insanlar, yavşak? ''cehalet, cehalet'' deyip durmazdı mesela o zamanın gençleri. keza yurdum insanını internet üzerinden değil, bizzat kendi deneyimleri üzerinden tanırlardı.
    ''orta doğu bataklığı'' ''cahil, cehalet'' bu öğretilmiş tanımlamaları kullanıp durmanız zaten neden kaybettiğinizin de donelerini taşıyor.
    --
    ''internet yoktu''. bak işte buna söylenebilecek bir şey yok. bu doğru. günümüzde, iktidarın insanları yozlaştırma konusunda en büyük silahı internet. ve üzgünüm ama yozlaştırdığı insanlar da asıl olarak sizlersiniz. siz ''cahil yurdum insanı'' yüzünden sıkıntı çekmiyorsunuz, bizzat siz ''cahilleştiniz'' internet size ne verirse, o kadarsınız. internet tabloyu nasıl çizerse, zihniniz o.
    --

    daha yazıldıkça yazılır. ama artık diyaloğun enerjisi, motivasyonu en fazla bu kadar.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap